SRPSKI RADNI PSI-SERBIAN WORKING DOGS

CANE CORSO I DEO.

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

CANE CORSO I DEO.

Post by Admin on Mon May 06, 2013 9:03 am

ЕНЦИ (италијански) стандард расе
Историјат
Његов директни предак је "пас пугнак" (стари римски молос), од којег је лакша верзија коришћена за лов великих дивљих животиња и као "помоћно ратника" у биткама. Годинама је био вредни пратилац народа у Италији. Запослен као имања, стоке, лични чувар и ловац сврхе превише. У прошлости је ова раса била заступљена широм Италије бројна иконографија и историографија сведоче. У скоријој прошлости посебно је очуван у областима Јужне Италије, искључиво Пуглиа, Луцаниа и Саннио. Његово име потиче из латинског "ЦОХОРС", што значи "чувар", "заштитник".

Општи изглед
Средње велик пас, јаке грађе али елегантан, дугих и моћних мишића, веома изражених, одаје снагу, агилност и издржљивост. Општи облик је да од месоморпхиц животиње чије тело је дуже од висине у гребену, хармоничан у смислу облика и нескладан у смислу профила.

Пропорције
Дужина тела је око ЛЛ% већа од висине гребена. Укупна дужина главе достиже 3,6 / 10 висине гребена. Дужина њушке једнака је 3,4 / 10 укупне дужине главе. Висина грудног коша је 5/10 висине гребена и да је једнака висини екстремитета у лактовима.

Понасање и темперамент
Интелигентан, активан и спокојан, он је непревазиђен сат и заштита пас. Спреман да учи и везан за власника, воли децу и са породицом, уколико је неопходно, постаје храбри заштитник људи, куће и имовине. Лако се обучава.

ХЕАД
Брацхицепхалиц. Његова укупна дужина достиже 3,6 / 10 висине гребена. Бизигоматиц ширина, која је једнака дужини лобање, представља више од половине укупне висине главе и достиже 6,6 / 10. Горње уздужне осе лобање и њушке су благо конвергентне. Обим главе, месуред у висини јагодичних костију је више него двоструко већи од дужине главе, чак и код женки. Глава је благо обликована Јагодични лукови избаченим напоље. Кожа је чврста и лепи за ткива испод, то је глатка и веома развучена.

Горњи део главе

Лобања
Посматрано од напред то је широк и благо закривљен, гледано са стране то повлачи неправилну криву која, наглашену у подрегиона чела, постаје равна дуж спољне саггитал гребену. Гледано одозго, изгледа квадрат оутстретцхинг због пружања јагодичних лукова и моћних мишића који их обухватају. Фронтални синуси добро развијене и пружени напред, дубоко чело и видљива средишња бразда. Потиљачна гребен слабије развијен. Очна удубљења благо наглашена.

Стоп
Врло наглашен због веома развијених и испупчених фронталних синуса и због истакнутих аркада.

Лични део

Нос
То је на истој линији као и носник. Гледано са стране, не сме прелазити предњу вертикалну линију усана, али се, са предње стране, на истој вертикалној линији као и предњи део њушке. Она мора да буде обиман, раван на врху, са широким ноздрвама, отвореним и покретним, мокар и хладан. Пигментација је црна.

Њушка
Веома широка и дубока. Ширина њушке мора бити скоро једнака дужини, која достиже 3,4 / 10 укупне дужине главе. Његова дубина је више од 50% дужине њушке. Због паралелизам десне стране њушке и пуноћу и ширину целе вилице, предња страна њушке је равна и трг. Носник је праволинијски профил и то је прилично равна. Доња страна профила њушке је одређена горњим уснама, суборбитална регина показује врло мало удубљење.

Усне
Уместо фирма. Гледано спреда, горње усне на месту раздвајања је наопако "У" и, гледано са стране, висе умерено. Је одмах видљив и увек представља најнижу тачку доње стране профила њушке. Пигментација је црна.

Чељуст
Врло широка и дебела, са врло малим скраћењем горње вилице и лаким прогнатизмом (подгриз). Гране доње вилице су врло јаке и, гледано са стране, прилично закривљене тело доње вилице је наглашено напред и истиче веома наглашену браду. Секутићи су чврсто постављени на правој линији.

Гузови
Массетер регион је испуњена и наглашена, али не и хипертрофични.

Зуби
Бели, велики, потпуно у расту и броју. Доњи секутићи прелазе само незнатно (око 1/2 цм) своје кореспондентске оне на горње вилице, тако да се формира благи предгриз.

Очи
Средње величине у односу на величину пса, у под-фронталном положају, добро распоређени. Рима палпебрарум готово овално, очи благо испупчени, капци са границама пигментних са црном, очи не смемо да дозволимо да се види беоњача. Трећи очни капак снажно пиментед. Могућству што тамнија, према боји длаке. Погледајте интелигентан и опрезан.

Уши
Средње величине у односу на обим главе и на величину пса; прекривене кратком длаком, троугластог облика, са шиљастим врхом и дебљине хрскавице, на високом положају, знатно изнад јагодичних лука, са широким дно, висе, приљубљене уз образе не силазећи у грло. Прилично раширене и благо наглашене на споју, постају полу-подигнуте када је пас на опрезу. Обично се они секу у облику једнакостраничног троугла.

Врат

Топ линија
Благо заобљена.

Дужина
3,6 / 10 висине гребена, који је једнак укупној дужини главе.

Схапе
Овалног пресека, врло мишићав, са наглашеним саставом на потиљку. Обим, на дужини врата, је око 8/10 висине гребена. Хармонично спојен са гребеном, раменима и грудима, врат ствара идеални правац на 45ƒ са подлогом и прав угао са раменом.

Кожа
Доња страна врата је практично без фанона.

ТЕЛО
Компактан, снажан и веома мишићава. Његова дужина је 11% већа од висине и гребену, са одступањем од ± 1%.

Топ линија
Леђа је раван са мало ломбар конвексности.

Хрбат
Јасно се уздиже са леђне линије преко крње нивоу, су високе, дуг и широк. Они су витки и хармонично врату и на леђима.

Хрбат
То је широка, веома мишићава као цео горњи линији трупа, благо пењање од позади према напред и са строго праволинијски профил. Његова дужина је око. 32% од висине гребена.

Слабине
Лумбалном делу мора да буде кратак, широк, добро прикључен бацканд на леђима и на задњици, врло мишићав, врло чврст и, гледано са стране, благо конвексна. Њена дужина, нешто већа од ширине, једнака је 20% висине у гребену.

Сапи
То је дуга, широка, прилично око због значајног раста мишића. Дужине, мерено од ивице кука до ивице задњице износи 32% висине у гребену. Његова просечна ширина једнака је 23% висине у гребену, нагнуте на хоризонталној линији, на основу карлична кост-исцхиатиц линије је од 28ƒ/30ƒ, на основу линије од ивице кука ка убацивање репа је од 15ƒ/16ƒ. Зато крња су благо нагнуте.

Груди
Широк, добро склони и отворене, са добро развијеним мишићима. Његова ширина, у тесној вези са ширином грудног коша, достиже 35% висине у гребену, грудна кост је у истој висини као и врх рамена. Гледано са стране, груди су пружене према напред између предњих ногу и благо су конвексне.

Грудни кош
Она мора да буде добро гаји у три димензије са дугим, коси, широка и добро надао ребрима са широким интеркосталних простора. На 4 лажни ребра су дуга, коса и отворен. Грудни кош се пружа на доле лакта и њена висина је једнака половини висине гребена. Његова ширина, мерено на пола висине, једнака је 35% висине у гребену и лагано опада ка грудној кости без формирања Царина. Дубина (саггитал пречник) је једнака 55% висине у гребену. Обим је преко 35% висине у гребену.

Доња линија и стомак
Грудне кости је мршав, дуга, широка и, гледано са стране, формира полукруг великог пречника, који се касније меко успиње до абдомена. Стомачни део није ни шупаљ ни опуштен и гледан са стране, подиже се од ивице грудне кости према препонама формирајући глатку криву линију. Шупље са стране није наглашена. Реп - Она се убацује доста високо на крње линији, то је дебео у корену и не много заоштрен на врху, а ако протезао се не прелази много преко скочног зглоба. Када није у покрету држи се ниско. Иначе, ношен хоризонтално или благо изнад линије леђа, никад не сме да се савија да формира прстен у вертикалном положају. Обично се ампутира на 4. ребра.

Ноге

Предње ноге
Нормала, гледано спреда и из профила. Висина удова лакта једнака је 50% висине у гребену. У добром односу са величином пса. Јак и моћан.

Раме
Дуге, косе, снажан, опремљен дуг, снажан и добро подељени мишићима, је пријања на грудни кош, али се у покретима. Дужина, од врха гребена до ивице рамена, једнака је 30% висине у гребену и тенденција на хоризонталној линији је између 48ƒ/50ƒ. У односу према средишњој равни тела гребена рамена-лопатица су благо скренуо.

Рука
То је нешто дуже од рамена, јак, са веома добро развијеним костима и мишићима, па се придружио у дебло у свом горњем 2/3, мерено од ивице рамена до врха лакта, она има дужину једнаку 31/32% висине у гребену и нагиб у односу на хоризонталну линију од цца 58ƒ/60ƒ. Његова уздужни правац је паралелна са средишњом равни тела. Угао између лопатице рамена и хумеруса је између 106ƒ и 110ƒ.

Лактови
Лактови, дуго и испупчени, али не сувише близу грудног коша, прекривени меком кожом, мора бити као хумери, на строго паралелна равни у сагиталној равни трупа. Врх лакта (олецранон епипхисис) се налази на вертикалној линији која се спушта од каудалног (или назад) угла лопатице ка тлу.

Подлактица
Савршено је вертикална, овалног пресека, са неколико мишића, посебно у врху трећине, са веома јаким и компактан костију. Дужина, од врха лакта на једној од руку једнака је 32/33% висине гребена. Обим, мерен одмах испод лакта, једнака је 39% висине у гребену, Карп-кубитално слот је прилично означена.

Зглоб
Гледано спреда, она прати праву линију подлактице, то је мршав, широк, мобилни, дебели. Обим достиже 26% висине у гребену, на свом горње маргине лакатна кост је снажно пројектована уназад.

Део ноге копитара
Сасвим је мањи од подлактице, веома је јак, мршав, еластична, благо савијеном (формира са земљом угао од цца. 75ƒ). Њена дужина не сме бити више од једне шестине висине у лакту форелимб. Гледано спреда, прати линију нормално на подлактици и на Карп.

Форфеет
Они имају округлог облика, са веома арцуатед и окупила прстију стопала (ЦАТ). Сува и тешко табанима. Нокти су јаки, заобљени и пигментисани, постоји добра пигментација иу плантарних и дигитални јастучићима.

Задње ноге
Нормала, гледано спреда и из профила. У добром односу са величином пса, јаке и моћне.

Бедро
То је дуг и широк, са истакнутим мишићима, дакле Нате гребен је добро обележен. Њена дужина је више од 33% од висине гребена, а ширина никад мање од 25% од висине те. Бутне кости-оса, сасвим укосо од врха до дна и од назад према напред, има нагиб 70ƒ на хоризонталној линији и облицима са цокал осом угао што је сада нешто више од десни (Коксо-фемурал угао ).

Потколеница
То је дуг, мршав, са јаким костима и мишићне структуре, има и мишићном браздом. Дужина износи 32% висине у гребену и тенденција од врха до дна и од напред ка позади је од цца. 50ƒ на хоризонталној линији.

Угушити
Угао коленог зглоба је око. 120ƒ. Његов правац је паралелна са средишњом равни тела.

Скочни зглоб
То је широк, дебео, чист, са добро означеном кости. Испупчена ивица скочног зглоба јасно показује наставак ножне бразде. Удаљеност врха скочног зглоба на табанима стопала (до земље) не би требало да буде преко 26% висине у гребену. Правац, у односу на замишљену раван симетрије тела, је паралелан. Тибио-метатарсал угао од цца 140ƒ.

Скочни (Досапље)
Веома је дебео, мршав, прилично кратак, цилиндричног облика и увек вертикалан у односу на подлогу гледано са стране или од позади, његова дужина износи око 15% висине у гребену (корен стопала и стопала искључени). Његова унутрашња страна мора да се представи, без мамуза.

Задње шапе
Они имају мало више овалан облик од предњих и оне мање заобљеним прстима.

Ход / кретање
Дуги кораци, протезао кас, неки кораци у галопу, али са нагибом до протезао касу.

КОЖА
То је, прилично дебео, има ограничену поткожног везивног ткива и зато је присталица свуда у слојевима испод. Врат је практично без фанона. Глава не мора да има боре. Пигмент слузокоже је црн. Пигмент на табанима и ноктију мора бити мрак.

Длака

Коса
Кратка длака али не мекана, стакласте текстуре са, сјајна, сложена, чврста, врло густа, са светло слојем који постаје дебљи током зиме (али никад не избија на покрива косу). Њена просечна дужина је око. 2/2, 5 цм. На гребену, задњем делу, задњим ивицама бутина и на репу достиже. 3 цм без праменова. На њушци је длака врло кратка, глатка, сложена и не више од 1/1, 5 цм.

Боја
Црна, висак-сива, шкриљац, светло сива, светло риђа, јелен риђа, тамно риђа и дебео (веома добро обележене линије различитих нијанси зуте и сиве). У фавни и дебео тему постоји црна или сива маска само на њушци и не би требало да иде изван линије ока. Мала бела флека на грудима, на ногама и на врховима гребена носа је прихваћен.

Висине и тежине

Висина гребена
За мушкарце од 64 цм. до 68 цм. За жене од 60 цм. до 64 цм. Уз додатак од ± 2 цм.

Тежина
Мушкарци од 45 до 50 кг. однос тежина / величина О.710 (кг / цм). Жене од 40 до 45 кг. однос тежина / величина 0,680 (кг / цм).

ГРЕШКЕ
Свако одступање од наведених тачака сматра се грешком и озбиљност са којом треба мана треба да буде пропорционална њеном степену и распрострањености.

Дисквалификационе грешке

Глава
Наглашено паралелизам осе лобање и њушке веома изражена конвергентне линије лобање и њушке, приближне бочне линије њушке, маказаст, изражен подгриз и узнемирујуће.

Нос
Делимична депигментација.

Реп
Формирање прстен или у вертикалном положају.

Величина
Превелики или испод.

Ход / кретање
Наставак ићи лагано.

Дисквалификационе грешке

Глава
Различита осе лобање и њушке, подгриз уста носебридге одлучно шупље или РАМ-лике.

Нос
Укупно депигментација.

Очи
Парцијална и билатерални палпебрал депигментација, зид очију, билатерални страбизам.

Полне органе
Монорцхидисм, црипторцхидисм, очигледно непотпуно раст једног или оба тестиса.

Реп
Безреп, кратак реп, вештачки или урођена.

Коса
Полу-дуга, глатка, реса.

Боје
Све боје није прописан, беле флеке преширока.

Приметити
Мушкарци треба да имају два наизглед нормална тестиса потпуно спустена у скротум.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 169
Datum upisa : 2013-04-28

http://srpskiradnipsi.serbianforum.info

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by Admin on Mon May 06, 2013 9:10 amFalco i Dina Imeperator Rascie Kennel

avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 169
Datum upisa : 2013-04-28

http://srpskiradnipsi.serbianforum.info

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperatorrascie on Fri May 10, 2013 12:36 am

Dina u napadu i odbrani

imperatorrascie

Broj poruka : 17
Datum upisa : 2013-05-02

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperatorrascie on Mon May 13, 2013 1:00 am


Sseminar radnih Cane Corso pasa odbrana i napad


imperatorrascie

Broj poruka : 17
Datum upisa : 2013-05-02

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperatorrascie on Mon May 13, 2013 7:16 am

Ovo je bila cerka od Falca i Dine,taj pas je imao SRCE KAO KUCA,i mogla je da trci po 20 Km opusteno.Nazalost nije vise samnom,otisla je u pogresne ruke...

imperatorrascie

Broj poruka : 17
Datum upisa : 2013-05-02

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperator rascie kennel on Fri May 17, 2013 7:01 am

Evo jos Dininih slika,malo joj je bilo vruce Very Happy + trudnoca Very Happy
Ovde lici na Napuljca
[img][/img]

[img][/img]
avatar
imperator rascie kennel

Broj poruka : 212
Datum upisa : 2013-05-13

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by Srba on Wed May 22, 2013 4:23 pm

Ала је ово моћна женка,прави радни Кане Корсо,од којих је паса пореклом?
avatar
Srba

Broj poruka : 32
Datum upisa : 2013-05-22

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by беливук on Thu May 23, 2013 11:56 pm

Куја је убица,колико је она стара?И да ли се очекује неко легло од ње?
avatar
беливук

Broj poruka : 18
Datum upisa : 2013-05-23

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperator rascie kennel on Fri May 24, 2013 9:41 am

Srba wrote:Ала је ово моћна женка,прави радни Кане Корсо,од којих је паса пореклом?

Otac Di tvrdko od Capitano Ali & Boni.Karabah Vento,Kortos Berta... Majka Alka Leonero YU from Karabah Pit & Kratosz Orsola,Keeper of the seven keys brigite...
To su stari Rustico psi.Sto se tice ovog snimka odbrana i napad hocu da kazem da Dini fali vise od pola zuba,posto je pustana u borbe kod bivsih gazda sa svim i svacim,i zbog toga nemoze da uhvati pun stisak,ali joj hrabrosti ne manjka.Uskoro ocekujemo leglo od nje i Falca koji je takodje karakterno dokazan pas.
avatar
imperator rascie kennel

Broj poruka : 212
Datum upisa : 2013-05-13

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by karlito on Sat May 25, 2013 6:54 am

imperator rascie kennel wrote:
Srba wrote:Ала је ово моћна женка,прави радни Кане Корсо,од којих је паса пореклом?

Otac Di tvrdko od Capitano Ali & Boni.Karabah Vento,Kortos Berta... Majka Alka Leonero YU from Karabah Pit & Kratosz Orsola,Keeper of the seven keys brigite...
To su stari Rustico psi.Sto se tice ovog snimka odbrana i napad hocu da kazem da Dini fali vise od pola zuba,posto je pustana u borbe kod bivsih gazda sa svim i svacim,i zbog toga nemoze da uhvati pun stisak,ali joj hrabrosti ne manjka.Uskoro ocekujemo leglo od nje i Falca koji je takodje karakterno dokazan pas.
To su sve stari Kane Korso psi,radna linija.Mora da bude dobra kuja
avatar
karlito

Broj poruka : 40
Datum upisa : 2013-05-25
Godina : 31
Lokacija : Beograd

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by lukabraci on Sat May 25, 2013 10:08 am

Ovo je po meni jedan od najboljih primera sto se tice rada

lukabraci

Broj poruka : 14
Datum upisa : 2013-05-25

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by spskibandog on Sat May 25, 2013 10:38 am

Ovaj pas je vrhunski mnogo komletiniji od tog gore

spskibandog

Broj poruka : 15
Datum upisa : 2013-05-25

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by grey on Sun May 26, 2013 2:10 am

Ovaj crni je odlicna pravi K9 pas

grey

Broj poruka : 25
Datum upisa : 2013-05-26
Godina : 34
Lokacija : Nestin

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by danilopetrovic on Sun May 26, 2013 5:38 am

Ovi izlozbeni lepo izgledaju,ali mi se cini da nisu neki radnici

danilopetrovic

Broj poruka : 36
Datum upisa : 2013-05-26
Godina : 31
Lokacija : Indjija

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by pitsrbija on Sun May 26, 2013 8:05 am

Ja sam vidjao neke Kane Korso pse,i cini mi se da su dosta ne ujednaceni kao rasa.Jedni mi lice na crne boksere a drugi na Americke Bandog Mastife

pitsrbija

Broj poruka : 20
Datum upisa : 2013-05-26

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by sanguemagnifica on Mon May 27, 2013 6:44 am

Pozdrav svima sa foruma,odlican je .Evo slika od nasih pasa iz odgajivacnice Sangue Magnifica iz Nisa
[img][/img]

[img][/img]

sanguemagnifica

Broj poruka : 14
Datum upisa : 2013-05-27

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by sanguemagnifica on Mon May 27, 2013 6:45 am

Ja i psi [img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

[img][/img]
[img][/img][img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

sanguemagnifica

Broj poruka : 14
Datum upisa : 2013-05-27

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by danilopetrovic on Mon May 27, 2013 7:34 am

Lepi psi,svaka cast Sangue Magnifico

danilopetrovic

Broj poruka : 36
Datum upisa : 2013-05-26
Godina : 31
Lokacija : Indjija

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperator rascie kennel on Mon May 27, 2013 9:45 am

Izgledom nema lepsih na svetu,to je dokazano,a kakvi su karakterom to ne znam,posto nisam uspeo da nadjem ni jedna snimak na youtubu kako rade Odbranu i Napad ili slicno
avatar
imperator rascie kennel

Broj poruka : 212
Datum upisa : 2013-05-13

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by karlito on Mon May 27, 2013 9:58 am

imperator rascie kennel wrote:Izgledom nema lepsih na svetu,to je dokazano,a kakvi su karakterom to ne znam,posto nisam uspeo da nadjem ni jedna snimak na youtubu kako rade Odbranu i Napad ili slicno
Tesko je to po meni spojivo izlobe i karakter?Jer dok mu sudija pipa jajca Very Happy pas ne sme da zarezi na njega inace je diskavalifikovan kao nedovoljno socijalizovan i slicno.
Mada bi na Siliciji gde je ova rasa nastala,psa kome stranac pipa testise i on na to ne reaguje nista bio momentalno ubijen.
avatar
karlito

Broj poruka : 40
Datum upisa : 2013-05-25
Godina : 31
Lokacija : Beograd

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by grey on Mon May 27, 2013 10:14 am

karlito wrote:
imperator rascie kennel wrote:Izgledom nema lepsih na svetu,to je dokazano,a kakvi su karakterom to ne znam,posto nisam uspeo da nadjem ni jedna snimak na youtubu kako rade Odbranu i Napad ili slicno
Tesko je to po meni spojivo izlobe i karakter?Jer dok mu sudija pipa jajca Very Happy pas ne sme da zarezi na njega inace je diskavalifikovan kao nedovoljno socijalizovan i slicno.
Mada bi na Siliciji gde je ova rasa nastala,psa kome stranac pipa testise i on na to ne reaguje nista bio momentalno ubijen.
Karakter ne prodaje pse nego izlozbe Laughing bitan je izgled,a da li je plasljiv to vise niko ne gleda.Zato se cesto desava da psi zavrse na ulici posle godinu dana,jer ljudi misle kada kupe Kane Korso psa da su svi dobri cuvari,a ispostavi se da bas i nije tako.

grey

Broj poruka : 25
Datum upisa : 2013-05-26
Godina : 34
Lokacija : Nestin

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by lukabraci on Mon May 27, 2013 10:38 am

Лично не волим плашљиве псе ,али сматрам да сваки човек треба да држи пса спрам свог карактера,јер није пас чувар за некога ко је мекан и није способан да га контролише.Рустични Кане Корсо и ови горе са слика се разликују и по карактеру и по изгеду јако много.
Баш из разлога оштрине је убачен боксер,да би се ублажио карактер.Али видим да Император Расцие има радне псе,а Сангве има изложбене,па нека свако себи бира шта му одговара.

lukabraci

Broj poruka : 14
Datum upisa : 2013-05-25

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by brutal on Mon May 27, 2013 10:46 am

lukabraci wrote:Лично не волим плашљиве псе ,али сматрам да сваки човек треба да држи пса спрам свог карактера,јер није пас чувар за некога ко је мекан и није способан да га контролише.Рустични Кане Корсо и ови горе са слика се разликују и по карактеру и по изгеду јако много.
Баш из разлога оштрине је убачен боксер,да би се ублажио карактер.Али видим да Император Расцие има радне псе,а Сангве има изложбене,па нека свако себи бира шта му одговара.
Slazem se sa ovim,bolje prazna torba nego djavo u njoj.
Mada se i meni vise svidjaju radni psi,nego izlozbeni,nebitno da li su lovacki ili cuvari.Pozdrav svima sa foruma odlican je

brutal

Broj poruka : 5
Datum upisa : 2013-05-27

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by dannyolbrick on Mon May 27, 2013 12:46 pm

Hi i am Danny from Michigan U.S.A the best Cane Corso in the world is from Serbia,i lowe your dogs very much,and this is some my boy Sherif

Allso my top couple
This is all for nowavatar
dannyolbrick

Broj poruka : 7
Datum upisa : 2013-05-27
Godina : 42
Lokacija : Michigan/Chicago

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by imperator rascie kennel on Mon May 27, 2013 5:07 pm

Jedan mlad muzjak iz kombinacije Lara i Meda
Odgajivacnica Imperator Rascie Kennel

avatar
imperator rascie kennel

Broj poruka : 212
Datum upisa : 2013-05-13

Back to top Go down

Re: CANE CORSO I DEO.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum